+372 5885 6007  
I-IV: 10.00-20.00, V: 10.00-18.30
toode(t) 0,00 € eest
0
toode(t) 0,00 € eest
0

OSTSITE KAMADO BONO GRILLI?

Enne KAMADO BONO grilli kokkupanemist ja esimest kasutamist lugege palun läbi järgnevad soovitused.
Käesolev teave aitab Teil KAMADO BONO grilli turvaliselt kasutada.
Soovitame turvanõuanded tähelepanelikult läbi lugeda ja neist juhinduda!
ÄRGE PUUDUTAGE, LIIGUTAGE ega TÕSTKE grilli seni, kuni selles on kuuma sütt, või kuni grill ise ei ole veel maha jahtunud.
Pidage meeles risk on end grilli metallosade vastu kõrvetada: puudutage grillikaane kinnitusi, metallpindu, roostevabast terasest õhuavasid jne alati ettevaatlikult. Grillsöe süütamisel, tikkude või süütaja kasutamisel, kuumadel sütel grillimisel ja kuuma grillipinna puudutamisel hoolitsege alati tuleohutuse eest.

IGASUGUSTE KUUMADE KOKKAMISRIISTADEGA TULEB KÄITUDA VÄGA ETTEVAATLIKULT.

Ärge unustage, et grillimise ajal on kuumad nii grill, küpsetusrest kui ka grillis olev süsi.
Grill kaalub suhteliselt palju, seepärast juhul, kui soovite seda tõsta, nihutada või teise kohta viia, tehke seda ettevaatlikult. Soovides grilli tõsta, nihutada, seda söega täita või tühjendada, olge ettevaatlik, et Te end grilli metallosade vastu ei vigastaks.
Ärge KUNAGI asetage grilli puidust või teistest kergestisüttivatest materjalidest pindadele. Grilli kasutamisel hõõgab selle keraamiline põhi kuumust, mistõttu läheduses asuvad objektid võivad süttida. Kasutage grilli kergestisüttivatest materjalidest eemal.
Ärge kunagi toetuge ei grillile ega selle erinevatele osadele (nt käepidemetele). Ärge lubage lastel kuuma grilli juures mängida. Kontrollige regulaarselt, et kõik kinnitid tugevalt kinni oleksid.

KAMADO BONO grilli metallvõrud on mõeldud selle korpuse koos hoidmiseks, seepärast on väga oluline tagada, et kõik kinnitid nõuetekohaselt ja turvaliselt kinni oleksid. Eriti tähtis on see pärast paari esimest grillimist. Ärge pinguldage metallvõrusid liiga palju, kuna see võib põhjustada grilli mõranemist. Hiljem soovitatakse kõiki kinnituselemente kontrollida vähemalt kaks korda aastas.

KOKATES KATKE GRILL ALATI KAANEGA

Te üllatute nähes, kui lihtne on 330°C temperatuuril tõelist biifsteeki grillida: tuleb vaid grillile kaas peale panna. Kogu ülejäänud töö teeb KAMADO BONO Teie eest ära. Kokkamise ajal peab KAMADO BONO grill kaanega kaetud olema. Grillitavat toitu kontrollides või restilt võttes püüdke KAMADO BONO kaas võimalikult kiiresti sulgeda, et püsivat grillimistemperatuuri säilitada. Ainult nii saate grillimistemperatuuri õhuklappidega reguleerida. Kui avate kaane laialt, hakkavad söed leegitsema ja grillimistemperatuur tõuseb, nii aga ei õnnestu toitu korralikult küpsetada. Lisaks sellele pidage meeles, et lahtist tuld ei tohi jätta järelevalveta.
Kui soovite kuuma grilli avada, tehke seda alati ettevaatlikult.
Grilli kaant ei tohi järsult avada. Kuuma (enam kui 200°C) grilli avamiseks tõstke selle kaant mõned korrad ainult aeglaselt ja natuke, et välisõhk aeglaselt ja vähehaaval grilli sisemusse pääseks ning ei tekiks kõrget leeki ega tõmmet, mis näo ja käte kõrvetamise ohtu põhjustavad. Ärge lubage lastel kuuma grilli puutuda ega avada.

OLULINE!

Kui Te grilli parajasti ei kasuta, pange sellele kaas peale ning sulgege ka ülemine ja alumine õhuklapp. Tähtis on KAMADO BONO grilli niiskuse ja vihma eest kaitsta. Katke grill spetsiaalse veekindla kattega ning hoidke kõiki keraamilisi ja metallist lisatarvikuid grilli korpuses.

ÄRGE KASUTAGE TULE SÜÜTAMISEKS SÜÜTEVEDELIKKU.

Süütevedelik imbub KAMADO BONO keraamilisse sisepinda, selles sisalduvad keemikaalid aga saastavad grilli pikaks ajaks ning rikuvad valmistatava toidu maitse. Kasutage grilli süütamiseks lõhnatuid, kuivi, tahkeid grillsöe süütekuubikuid. See on kiireim ja parim võimalus grilli süütamiseks ning vajaliku grillimistemperatuuri saavutamiseks ilma KAMADO BONO grilli kemikaalidega saastamata.

KAMADO BONO GRILLI SÜÜTAMINE.

Kasutage grilli süütamiseks ainult tahkeid süütekuubikuid ja naturaalset puusütt. Pidage kinni grilli süütamise juhistest. Naturaalsetel süttel grillitud toit on erilise maitsega.
Paar esimest korda ärge grillige kõrgel temperatuuril.
Liiga kõrge leek võib rikkuda tihendi enne, kui see täielikult grilli külge kinnituda jõuab. Esimesteks grillimiskordadeks valige temperatuur mitte üle 177°C, siis kinnitub tihend täielikult KAMADO BONO grilli külge. Juhul, kui Te kogemata tihendi ära rikkusite, ostke uus, kleepuv, kõrgetele temperatuuridele sobiv tihend./p>

KANDKE ALATI KUUMUSKINDLAID KINDAID.

Kuumi keraamilisi osi või küpsetuspindu puutudes kaitske käsi kõrvetuse eest. Pidage meeles, et grilli kuumi osi võib asetada ainult tule- ja kuumuskindlatele pindadele.
Hoidke grillsüsi kuivana.
Ka niiskunud süsi põleb, aga selle süütamiseks on vaja palju rohkem pingutada. Eelmisest grillimisest põlemiskambrisse jäänud süsi on kasutuskõlbulik, kuigi see võib olla niiskunud, eriti vihmaste ilmade korral. Niisugusel juhul lisage vanadele sütele veidi uut kuiva sütt ja segage kõik läbi: nii õnnestub grilli süütamine kiiremini.

KAITSKE KAMADO BONO GRILLI SISEMUST NIISKUSE EEST.

Kaitske grilli vihma eest; hoolitsege selle eest, et vesi grilli sisemusse ei pääseks. Kui Te grilli ei kasuta, katke see veekindla kaitsekattega. Grilli võib kasutada ka vihmas ja lumesajus, kuid selle sisemust tuleb niiskuse eest kaitsta. Grilli poorsesse sisemusse sattunud vesi võib külmade saabumisel jäätuda ja keraamilised osad võivad mõraneda. Sellepärast ei tohi ka grilli sisemuse puhastamiseks vett kasutada.

KAMADO BONO GRILLI VÕIB KASUTADA AASTARINGSELT.

Teie grill on valmistatud parimaid moodsaid tehnoloogiaid kasutades, seepärast on see ka suurtele temperatuurikõikumistele vastupidav ning suudab hoida vajalikku küpsetustemperatuuri ilmastikutingimustest sõltumata. Seega saate grillroogi nautida nii suvel kui ka talvel. Sellel grillil saate aromaatset praetükki valmistada isegi külmakraadidega. Pärast kasutamist tuleb aga grilli sisemus kindlasti kinni katta, et niiskus, vesi ega lumi sisse ei pääseks. Juhul, kui KAMADO BONO grilli on siiski niiskust sattunud, pühkige selle sisemus kuivaks ning süüdake seejärel veidi sütt ja kuumutage grill järk-järgult kuni temperatuurini 170–175°C.

KUI TE GRILLI KASUTADA EI KAVATSE, SIIS VALMISTAGE SEE PIKEMAKS SEISMISEKS HOOLIKALT ETTE.

Puhastage küpsetusrest rasvast ja toidujäätmetest, eemaldage tuhk. Veenduge, et kõik grilli osad on puhtad ja kuivad. Ärge unustage puhastada põlemiskambri avasid ja resti.
Juhul, kui Te grilli pikemat aega ei kasuta, katke see spetsiaalse kattega, kuid kontrollige regulaarselt, et välisniiskus ja kondensaat KAMADO BONO grilli sisemusse ei pääseks. Bambusriiuleid hoidke kuivades siseruumides: nii kaitsete neid hallituse eest. Selleks, et grilli pärast talvehooaega jälle kasutama hakata, soovitame niiskuse ning tuha- ja toidujääkide eemaldamiseks grillis veidi sütt süüdata ja kuumutada see järk-järgult kuni temperatuurini 170–175°C.

KAMADO BONO GRILLILE SOBIB VAID NATURAALNE TÜKKIDENA TARNITAV GRILLSÜSI.

Niisuguse kütusega hoiab grill kaua vajalikku temperatuuri, vastavalt Teie poolt valitud grillimisviisile. Valige alati ainult parima kvaliteediga naturaalne grillsüsi. Enamiku söe ja söebrikettide valmistamisel kasutatakse puidutöötlemise jääke, keemilisi lisaaineid, naftatooteid ja muud toidu grillimiseks sobimatut materjali. Niisugune süsi jätab väga palju tuhka, mistõttu võib häiruda õhu liikumine läbi põlemiskambri, selles sisalduvad kemikaalid aga muudavad grillitava toidu maitset. Viletsa kvaliteediga söe kasutamisel on keeruline pikema aja jooksul grillis püsivat temperatuuri säilitada.

ÄRGE GRILLI KUSTUTAMISEKS KUNAGI VETT KASUTAGE.

Kui olete grillimise lõpetanud, pange nii grilli ülemine kui ka alumine õhuklapp lihtsalt kinni. Tuli kustub, ja grilli järele jäänud sütt saate kasutada järgmine kord.

ÄRGE KASUTAGE VETT GRILLI SISEMUSE PUHASTAMISEKS.

KAMADO BONO grill on isepuhastuv. Kui seda veega pesta, imavad grilli poorsed seinad neile sattuva vedeliku endasse. Kui olete grillimise lõpetanud, pange grillile kaas peale ning mõlemad õhuklapid kinni. Nii põlevad toidujäätmed ja setted ära ning söestuvad. Enne järgmist grillimist puhastage küpsetusrest KAMADO BONO puhastamiseks mõeldud spetsiaalse puhastusvahendi ja harjaga.

ÄRGE GRILLIS SÜÜDATUD SÜTT SEGAGE EGA KOHENDAGE.

KAMADO BONO grill põleb eriti efektiivselt ka ilma Teie abita. See on konstrueeritud nii, et söed põlemiskambris üheaegselt süttiksid, seepärast on parem hõõguma hakanud sütt enam mitte puutuda. KAMADO BONO originaalne söerest on spetsiaalselt loodud nii, et õhuvool aitab restil Teie poolt valitud temperatuuri kõige paremini ja kauem säilitada.

KONTROLLIGE REGULAARSELT, ET KÕIK KINNITID TUGEVALT KINNI OLEKSID.

KAMADO BONO kaant hoiavad kinni metallvõrud, seepärast on väga oluline tagada, et kõik kinnitusdetailid nõuetekohaselt ja turvaliselt kinni oleksid. Eriti aktuaalne on kõigi kinnitite kontrollimine grilli kasutamise alguses, kui seda on kasutatud vaid mõned korrad. Hiljem soovitatakse kõiki kinnituselemente kontrollida vähemalt kaks korda aastas.

VEENDUGE, ET ALUMINE ÕHUKLAPP ON GRILLIGA ÕIGESTI ÜHENDATUD.

Juhul, kui grilli alumine lükatav õhuklapp ja kaitsevõrk on eemaldatud ning Te soovite neid tagasi panna, asetage kõigepealt võrk kahele vasakul asetsevale aasale. Seejärel paigaldage õhuklapp nii, et see ripuks võrgu kohal (mitte selle taga) ja riputage paremal asetsevale aasale. Selleks, et grillist tuhka eemaldada, lükake lihtsalt võrku paremale. Seda pole vaja täielikult lahti võtta. Grilli kasutamise ajal peab võrk alati oma kohal olema, vasakule lükatud. Õhuklapp kontrollib õhuvoogu, kaitsevõrk on aga mõeldud sädemete eest kaitsmiseks. Pidage meeles ohtu end teravate metallosade vastu vigastada. Ärge puudutage neid siis, kui grill kuum on.

HOOLITSEGE TULEOHUTUSE EEST.

Lahtine tuli võib olla ohuks nii inimestele kui ka loodusele. Pidage kinni tuleohutuse üldeeskirjades sätestatud minimaalse kauguse nõuetest ehitisteni ja teiste tuleohtlike objektideni. Ärge jätke põlevat ja avatud grilli ilma järelevalveta. Grilli kasutamisel võivad lähedalasuvad objektid sellest kukkuva kuuma tuha tõttu süttida. Kasutage grilli kergestisüttivatest materjalidest, nagu näiteks kuivadest lehtedest, puitkatetest jne, kaugemal. Juhul, kui kasutate grilli piknikul või väljasõidul, valige grillimiseks sobiv ümbrus. Kasutage grilli ettevaatlikult kuival ajal ja siis, kui on kõrgenenud tuleoht. Ärge liigutage kuuma grilli paigalt. Ärge laske lastel kuuma grilli lähedal mängida.
Grillimise ajal ärge jätke avatud grilli ilma järelevalveta, eriti tugeva tuule korral.
Tugeva tuule korral tuleoht suureneb, kuna tuulehood võivad grillist tuhka või hõõguvaid süsi välja kanda. Eriti tugevad tuulehood võivad ka grilli kaane pealt ära puhuda. Nii võib tekkida tulekahju ning ka inimesed võivad viga saada. Seepärast soovitatakse grilli tuulise ilmaga väga ettevaatlikult kasutada.

KAMADO BONO GRILLIDE KASUTAMINE SISERUUMIDES ON RANGELT KEELATUD.

Need grillid on mõeldud kasutamiseks ainult välitingimustes, ehitistest kaugemal ja seal, kus on sobiv ventilatsioon. Ärge kunagi kasutage grilli suletud ruumis ega sõidukis. Grilli kasutamine on keelatud ka ladude alal, kus usutavasti hoitakse tuleohtlikke materjale, ning selle ala lähedal.

Kui olete grillimise lõpetanud, pange alati mõlemad õhuklapid kinni. Nii sulgete õhu juurdepääsu, tuli kustub ja KAMADO BONO grill jahtub maha.

KAMADO BONO GRILLIDE OSADE ÜMBERTEGEMINE VÕI NENDE ASENDAMINE MITTEORIGINAALSETE OSADEGA ON RANGELT KEELATUD.

Kasutaja vastutab grilli turvalise kasutamise ja turvameetmete rakendamise eest.
Grilli osade igasugune muutmine võib põhjustada kahju või vigastusi, kuid niisugusel juhul garantiid ei kohaldata.

KAMADO BONO on väga turvaline söegrill. Kui kasutate grilli otstarbekohaselt ning turvanõudeid järgides, saate sellest kaua ja mugavalt rõõmu tunda.