Kui hubased on need õhtud, mil veedate pere või sõpradega aias aega ning ninna tungib ahvatlev grill-liha aroom! KAMADO BONO grillil valmistatud toit on mahlane ja aromaatne. Lisaks on KAMADO BONO ka eriline grill, mis ühendab endas mitmeid funktsioone ja kasutusmugavust. Siin on mõned ideed, mida KAMADO BONO grillil teostada saab.
See on kõige lihtsam ja sagedamini kasutatav küpsetamisviis, kus toitu valmistatakse otse lahtistel hõõguvatel sütel. Grillimine on eriline selle poolest, et toidu välimine kiht muutub kaunilt krõbedaks ja mahlane lihatükk kattub maitsva koorikuga.
Eriti hästi sobib sel viisil valmistada pehmet, kuni 5 cm paksust kondita liha, nt praetükke, hakklihatooteid, kondita kanafileed, burgereid ja kebabe.
Nii võib valmistada ka kalafileed, köögivilju ja muid kiirelt valmivaid produkte. Seda grilli kasutades saate nautida ka sütel valmistatud Hispaania paellat ja Hiina köögi hõrgutisi.
KAMADO BONO grillid on konstrueeritud väga nutikalt: toit küpseb kaane all, Teie ise aga saate temperatuuri õhuklappide abil reguleerida.
Me kõik teame, kui raske on küpsetada suuremaid lihatükke, kus kunagi ei või kindel olla, kas liha seest juba küps või alles toores on. Aeglane grillimisviis mitteotseses kuumuses e barbecue sobib kõige paremini suuremate lihatükkide küpsetamiseks, kuna nende valmimine võtab rohkem aega. Barbecueʼks valige paksemad lihatükid (paksus 5 cm või enam) või kondiga liha, nt erinevad kanatükid. Kuni liha sisemus läbi küpseb, muutub selle välimine kiht kergelt krõbedaks.
Aeglaselt ja kaudses kuumuses küpsetamiseks e barbecueʼks pannakse valmiva toidu ja süte vahele spetsiaalne kaitsekilp, mis liha otsese kuumuse ja leegi eest kaitseb. Toit küpseb tänu tulistele õhuvoogudele ja kuumusele, mida KAMADO BONO grilli seinad ja kaas kinni hoiavad. Ja ärge kartke, et peate mitu tundi grilli juures seisma! Seda ei ole tõesti vaja: kui olete sobiva temperatuuri õhuklappide abil paika seadnud, püsib see pikka aega ühtlasena, söed aga hõõguvad vähehaaval ning seega ei ole Teil vaja neid pidevalt valvata ega lisada.
Lisaks mahlase ja krõbeda liha armastajatele rõõmustab KAMADO BONO ka teisi maiasmokki. Selles grillis saate küpsetada nii vanaema retsepti järgi valmistatud koduleiba, karaskit, maitsvaid küpsiseid, kooke, laste lemmikpitsat, kui ka pirukaid ja saiu. KAMADO BONO töötab suurepäraselt ka traditsioonilise ahjuna. Saladus peitub selles, et see grill suudab kaua püsivat
temperatuuri hoida, võimaldab temperatuuri küllalt täpselt reguleerida ning on varustatud spetsiaalsete, küpsetistele mõeldud lisatarvikutega, nt küpsetuskiviga. Kõik see laseb Teil nautida nii koduleiba kui ka teisi jahust küpsetisi. Küpsemise käigus imbub niiskus leivast või pitsast küpsetuskivisse. Nii moodustub tõeline krõbe leivakoorik, mida tavalises ahjus küpsetades pole võimalik saavutada.
Kvaliteetseid suitsutatud tooteid jääb poodides üha vähemaks. Vahel aga tunneme suurt igatsust suitsukala või -singi järele. KAMADO BONO grillil saame loomulikult ka seda teha. Suitsutamisprotsess kestab mitu tundi, kuid kui olete maitsnud sel viisil valmistatud toitu, siis mõistate, et ootamine tasus end ära. Pika suitsutamise tulemuseks on mahlane, kergesti luudelt eralduv, pehme ja aromaatne, puidu ja suitsu järele lõhnav ning kordumatu maitsega liha. Loomulikult saab KAMADO BONO grillis suitsutada muudki, kui ainult punast liha. Teie külalised üllatuvad meeldivalt, maitstes Teie enese suitsutatud kala, kalkunit, juustu või köögivilja.
Sel viisil valmistatud produktidest saab valmistada nii kordumatuid suupisteid kui ka põhiroogi. Suitsutustemperatuur jääb 107°C ja 135°C vahele. Selleks, et saaksite koduse suitsutatud toidu üle uhkust tunda, tuleb vaid selgeks õppida, kuidas õhuklappide abil vajalikku temperatuuri seadistada. Kogu ülejäänud töö teeb ära Teie KAMADO BONO. Pidage meeles, et see grill suudab kaua püsivat temperatuuri hoida ning ei vaja pidevat järelevalvet ega kontrollimist. Spetsiaalne kaitsekilp, mis toitu otsese kuumuse ja leegi eest kaitseb, laseb ringelda vaid kuumusel ja suitsul, mida suitsutamiseks just vaja ongi. Muide, niimoodi toitu valmistades ei pea seda restil keerama.